Referenties

Air Data Europe behoort tot de meest ervaren RPAS bedrijven in Europa. In Nederland zijn we de eersten die met professionele niveau RPAS toestellen vliegen. Inmiddels zijn vele vluchten in Nederland uitgevoerd en een aantal in het buitenland (België, Duitsland, Frankrijk).

Politie Eindhoven (PSV-Feyenoord wedstrijd)

ADE verzorgde hiermee de eerste officiele missie met het Orbiter 2 systeem boven Nederland. Doel was om de gebruikelijke helikopterinzet te vervangen en de invloed van het system op de bewaking te bekijken. De missie bestond uit het volgen van een cortisan van de PSV aanhangers van Stadhuis naar stadion en het in de gaten houden van de omgeving van het stadion.

Kadaster (in kaart brengen grondgebied)

In opdracht van het Kadaster in Kampen werd in zeer hoge resolutie een grondgebied tweebaans rails nabij Kampen (3,0 bij 0,5 km) in kaart gebracht. Hierbij werd het hoogste detail oplossend vermogen toegepast (waarbij feitelijk grassprieten te tellen zijn en een zeer nauwkeurig 3D beeld gemaakt wordt).

Gemeente Eindhoven (Event monitoring)

Elk jaar in September organiseert Eindhoven een 14 daagse Kermis (‘Park Hilaria’) op een van de grootste toegangswegen tot het centrum, waar ca. 300.000 mensen op af komen. Wij maakten daarbij vluchten en proefvluchten t.b.v. crowd monitoring.

Provincie Noord-Brabant

Voor Veiligheidsregio Zuid Oost Brabant hebben we verschillende vluchten verzorgd t.b.v.:

  • Het volgen van auto’s in de bebouwde kom;
  • Een vlucht boven de hei om brand op te sporen;
  • Inspectie van agrarische landerijen op mogelijke illegale wiet kweek;
  • Het opsporen en volgen van een illegale motorrijders in De Peel.

Duitse Overheid (Opsporing in bosrijke omgeving)

In een bosrijk gebied is een vlucht verzorgd, waarbij we gevraagd waren de mogelijkheden te demonstreren om personen te volgen. Met de daglicht camera konden personen buiten de bossen goed in beeld gebracht en gevolgd worden. Met de infrarood camera konden we tot een bepaalde groendichtheid ook personen onder de bomen volgen.

Gemeente Eindhoven (Koninginnedag)

Deze dag werden 300.000 bezoekers verwacht en ADE hield toezicht op het centrum vanuit de lucht (in overleg met de verkeerstoren). De beelden werden direct naar het stadhuis verzonden.

Belgische overheid (Toegangsbewaking snelwegen)

In België verzorgden we voor de overheid een vlucht boven snelwegen om het inkomende verkeer te monitoren. Daarbij werd ook gevraagd te demonstreren specifieke auto’s te volgen. Door afwisselen van de daglicht- en infrarood camera konden deze taken ook prima in het donker prima uitgevoerd worden.

Frankrijk (Brandweer, politie en Luchtmacht)

In samenwerking Aeronautics (de Israelische leverancier van de Orbiter toestellen) werden voor de Franse authoriteiten gedurende drie dagen vluchten uitgevoerd boven het plaatsje Sisteron. Brandweer, politie en de Luchtmacht hielden daar een 3 daagse samenwerkingsoefening rondom gesimuleerde tunnelongevallen.

Nederlandse Reddingsbridage (proef met redden drenkelingen)

In samenwerking met de KNRM is een proef opgezet waarbij drenkelingen op de Noordzee opgespoord en gered dienen te worden. In een gebied van 10 bij 10 km werd gespeurd naar een surfplank die was uitgezet door een reddingsboot.