Onze systemen

Air Data Europe werkt met gecertificeerde drone systemen die voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen en worden geleverd door het gespecialiseerde Israelische bedrijf (OEM) Aeronautics.
Deze moderne technologie biedt vele voordelen op het gebied van kostenbesparing, capaciteit en duurzaamheid in vergelijking met traditionele toepassingen.

Remotely Piloted Aircraft System (RPAS)

Air Data Europe vliegt met het modernste RPAS mini systeem dat op de internationale markt verkrijgbaar is. Het bestaat uit meerdere autonoom vliegende Orbiters, een grondstation (bediend door 3 personen), een kleine vrachtwagen (mobile command center) en geavanceerde beeldbewerkings-software.
De toestellen kunnen elk 4 uur achtereen vliegen tot op 100 km afstand van het grondstation. Na een snelle accuwissel kan opnieuw 4 uur gevlogen worden.
De Orbiters vliegen met snelheden tot 70 km/h op een hoogte van 50 tot 500 meter hoogte. Zij stijgen op vanaf een klein lanceerplatform en landen middels parachute en airbag (dit kan dus vanaf praktisch elke locatie). Het grondstation kan desgewenst meerdere toestellen tegelijk besturen.

Breed spectrum aan toepassingen

De geavanceerde technologie van dit systeem biedt een breed spectrum aan toepassingen. Varierend van hoge resolutie beelden tot nachtopnamen en ondergrondse metingen (beelden worden live naar de grond gezonden). Hiertoe heeft de Orbiter standaard een dubbele camerakop met daglicht en infrarood camera. Tijdens de vlucht kan omgeschakeld worden van de ene naar de andere camera. De beeldbewerkings-software brengt aanvullende details in kaart ten behoeve van bijvoorbeeld 3D mapping, afmetingen en kadastrale begrenzingen.

Voordelen t.o.v. multicopter drones

De Orbiters van Air Data Europe mogen ook op grote hoogtes en boven gebouwen, wegen en mensen vliegen, omdat wij hiervoor aan strenge regels en veiligheidseisen voldoen. Multicopter drones kunnen daar niet aan voldoen en mogen dat niet. Doordat onze Orbiters vleugels hebben in plaats van wieken kunnen ze bij onverhoopte motor- of accuproblemen veilig kilometers uitglijden, terwijl multicopters in die situatie recht omlaag neerstorten. Bovendien is vliegen met vleugels aanzienlijk efficienter, waardoor op één accu circa 10 maal zo lang gevlogen kan worden, waardoor geen tijd verloren hoeft te gaan aan vele tussenlandingen voor accuwissels.

Onze systemen

Air Data Europe werkt met gecertificeerde drone systemen die voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen en worden geleverd door het gespecialiseerde Israelische bedrijf (OEM) Aeronautics.

Deze moderne technologie biedt vele voordelen op het gebied van kostenbesparing, capaciteit en duurzaamheid in vergelijking met traditionele toepassingen.

Remotely Piloted Aircraft System (RPAS)

Air Data Europe vliegt met het modernste RPAS mini systeem dat op de internationale markt verkrijgbaar is. Het bestaat uit meerdere autonoom vliegende Orbiters, een grondstation (bediend door 3 personen), een kleine vrachtwagen (mobile command center) en geavanceerde beeldbewerkings-software. De toestellen kunnen elk 4 uur achtereen vliegen tot op 100 km afstand van het grondstation. Na een snelle accuwissel kan opnieuw 4 uur gevlogen worden. De Orbiters vliegen met snelheden tot 70 km/h op een hoogte van 50 tot 500 meter hoogte. Zij stijgen op vanaf een klein lanceerplatform en landen middels parachute en airbag (dit kan dus vanaf praktisch elke locatie). Het grondstation kan desgewenst meerdere toestellen tegelijk besturen.

Breed spectrum aan toepassingen

De geavanceerde technologie van dit systeem biedt een breed spectrum aan toepassingen. Varierend van hoge resolutie beelden tot nachtopnamen en ondergrondse metingen (beelden worden live naar de grond gezonden). Hiertoe heeft de Orbiter standaard een dubbele camerakop met daglicht en infrarood camera. Tijdens de vlucht kan omgeschakeld worden van de ene naar de andere camera. De beeldbewerkings software brengt aanvullende details in kaart ten behoeve van bijvoorbeeld 3D mapping, afmetingen en kadastrale begrenzingen.

Voordelen ten opzichte van multicopter drones

De Orbiters van Air Data Europe mogen ook op grote hoogtes en boven gebouwen, wegen en mensen vliegen, omdat wij hiervoor aan strenge regels en veiligheidseisen voldoen. Multicopter drones kunnen daar niet aan voldoen en mogen dat niet. Doordat onze Orbiters vleugels hebben i.p.v. wieken kunnen ze bij onverhoopte motor- of accuproblemen veilig kilometers uitglijden, terwijl multicopters in die situatie recht omlaag neerstorten. Bovendien is vliegen met vleugels aanzienlijk efficienter, waardoor op één accu circa 10 maal zo lang gevlogen kan worden, waardoor geen tijd verloren hoeft te gaan aan vele tussenlandingen voor accuwissels.